WooCommerce Ödeme Yöntemleri 2020 – Ücretsiz Tam Liste
WooCommerce ödeme yöntemleri ücretsiz tam listesine ulaşmak için doğru adrestesiniz. Bu yazıda WooCommerce için geliştirilmiş ve ücretsiz kullanabileceğiniz Türkiye’nin en önemli ödeme yöntemlerinin de dahil olduğu bir listeden bahsediyoruz.
Eğer WooCommerce ile yeni tanıştıysanız muhtemelen hangi ödeme yöntemini kullanacağınıza emin değilsinizdir. Bu yüzden Türkiye’nin en çok tercih edilen e-ticaret ödeme yöntemlerine ait küçük bir liste hazırlamaya karar verdim. Daha önce e-ticaret sitenize bir ödeme yöntemi eklemediyseniz, bu yazıyı mutlaka dikkatlice okumanızı tavsiye ederim. Listemizle tanışmadan önce eğer iyzico alt yapısının WooCommerce’e nasıl entegre edildiğini arıyorsanız bu yazımı okuyabilirsiniz.
WooCommerce Ödeme Yöntemleri
Aşağıda sizler için hızlı bir liste hazırladım. Bu listede yer alan ödeme yöntemlerine ait tüm detayları yazının devamında sizlerle paylaşıyor olacağım.
- iyzico – indirin
- PayTR – indirin
- Payu – indirin
- Shopier – indirin
- Stripe – indirin
- Kapıda Ödeme
- Banka Havalesi / EFT
- Çek ödemeleri
1 – iyzico
iyzico bu listede yer alan en popüler ödeme alma yöntemlerinden birisidir. Listede yer alan diğer bir uygulama olan Payu tarafından 2019 yılında satın alınmıştır. iyzico ile satış yapabilmeni için 2 farklı yöntem kullanabilirsiniz. İlk yöntemde API kodları ile websiteniz üzerinden, bir diğer yöntemde ise iyziLink ile sosyal medya üzerinden. WooCommerce resmi iyzico eklentisine ekleyeceğiniz api kodları ile anında ödeme almaya başlayabilirsiniz. İlk olarak vergi levhanız, imza sürkileriniz, banka dekontunuz ve kimliğiniz ile iyzico’ya başvuru yapmalısınız. Ardından eğer websitenizde herhangi bir eksik yoksa onay alırsınız ve api kodlarınızı ekleyerek satış yapmaya başlarsınız.
iyzico’da satış yapabilmek için Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde resmi bir işletmeye sahip olmanız ve vergi mükellefi olmanız gerekmektedir.
2 – PayTR
En çok kullanılan ödeme yöntemlerinden bir diğeridir. Yerli bir kuruluştur ve PayTR WooCommerce entegrasyonu iyzico’ya göre kısmen biraz daha zordur. Yine aynı şekilde sistem üzerinden üyelik oluşturmanız gerekli ve ardından ilgili api kodlarını uygulamanın ayarlar sekmesine eklemelisiniz. Kredi kartına taksit seçeneklerini kendiniz belirleyebilir ve farklı komisyon oranları atayabilirsiniz. PayTR genellikle oyun sektörleri ve dijital hizmetler sağlayan işletmeler tarafından tercih edilmektedir.
3 – Payu
Eğer yurtdışı odaklı bir proje yürütüyorsanız, Payu sizin için iyi bir tercih olacaktır. Özellikle Asya ve Güney Amerika bölgesinde aktif hizmet veren Payu, 2019 yılında iyzico ile yaptığı iş birliği ile Türkiye’deki 50 farklı sektörde hizmet vermeye başlamıştır. Sanal pos çözümleri, korumalı alışveriş özelliği ve pazaryeri çözümleri ile başvurunuzun sonucunda anında ödeme almaya başlayabilirsiniz. Ayrıca yeni bir özellik olan Payu ile öde özelliği sayesinde dakikalar içerisinde havale eft ile ödeme alabilirsiniz.
4 – Shopier
Özellikle Instagram kullanıcıları tarafından tercih edilen en popüler ödeme alma yöntemidir. Vergi levhasız olarak başvuru yaparak kısa bir süre içerisinde websiteniz üzerinden ödeme alabilirsiniz. Kullanımı oldukça basit olan Shopier ile isterseniz resmi site üzerinden Shopier uzantılı bir domain ile website oluşturabilir yada WooCommerce eklentisi ile WordPress siteniz üzerinden ödeme alabilirsiniz. %2,99 komisyon oranı ve + 0,49 TL işlem ücreti ile Shopier uygulamasını Türkiye’deki projeniz için kullanabilirsiniz. Ayrıca yurtıdşı projeleriniz için %3,99 + 0,49 TL komisyon ücreti almaktalar.
5 – Stripe
Stripe ülkemizde çok fazla popüler olmasada, dünyanın en popüler ödeme yöntemlerinden birisidir. Özellikle Amazon, Shopify gibi e-ticaret alt yapıları ile tam uyumlu çalışsada, Stripe WooCommerce içinde çok fazla site tarafından kullanılmaktadır. Daha çok yurtdışı projeleri için uygun bir yapıya sahip olan Stripe ile başvurunuzun onaylanmasından sonra anında kredi kartı ile ödeme almaya başlayabilirsiniz. Stripe 20 den fazla ödeme yöntemini desteklemektedir. Apple Pay, Google Pay, IDEAL bunlardan bir kaçıdır.
6 – Kapıda Ödeme
Özellikle butikler tarafından tercih edilen ödeme yöntemidir. Kredi kartını online ortamda kullanmak istemeyen müşterilerin ilk tercihi kapıda ödemedir. WooCommerce ile kapıda ödeme seçeneğini aktif ederek müşterilerinizin ödemelerin kapıda yapmalarına olanak sunarsınız. Kapıda ödemeye farklı kargo ücretleri yansıtma özelliğini kullanarak kapıda ödemeden ekstra ücret talep edebilirsiniz. Kapıda ödeme en çok tercih edilen ödeme yöntemlerinden olsada maalesef en çok suistimal edilen ödeme yöntemidir. Müşteriler kapıda ödeme siparişi girerek bazen bu siparişlerini almamazlık yapabilirler. Bu tip durumlarda hem e-ticaret site sahibi hemde kargo şirketi oldukça zorluk çekmektedir. Bu yüzden kapıda ödeme ile ödeme alma en son tercihiniz olmalı.
7 – Banka Havalesi / EFT
Adından da anlaşılacağı gibi müşterilerinizden banka havalesi ve EFT ile ödeme alabileceğiniz yöntemdir. Her ne kadar çok fazla site tarafından aktif olarak kullanılsada, müşteriler banka havalesi yada EFT ile ödeme yapmayı çok fazla tercih etmezler. Genellikle ya kapıda ödeme kullanırlar yada kredi kartı ile ödeme yaparlar. Ben yinede bu özelliği aktif kullanmak istiyorum diyorsanız WooCommerce > Ayarlar > Ödeme > Banka Havalesi / EFT alanından bu ödeme yöntemini aktif edebilir ve banka bilgilerinizi bu alana girerek ödeme kabul edebilirsiniz.
WooCommerce ödeme yöntemleri hakkında benim söyleyeceklerim şimdilik bu kadar. Eğer WooCommerce ödeme yöntemleri için eklemek istedikleriniz olursa lütfen yorumlar alanından bana ulaşın.
One thought on “WooCommerce Ödeme Yöntemleri 2020 – Ücretsiz Tam Liste”
Merhaba hocam Woocommerce sipariş ekranında banka havalesi ile yapılan ödemelerde dekontu yüklemeyi zorun nasıl kılarım ?