WooCommerce Toplu Ürün ve Sipariş Silme Nasıl Yapılır

Binlerce WooCommerce siparişinizin, ürününüzün, kategorinizin, etiketinizin, kuponunuzun biriktiği zamanlar vardır ve WordPress Yönetici Panelinizdeki “Toplu Düzenle > Sil” seçeneği, maliyet ve zaman açısından verimli değildir.
Web siteniz biriken ürün / sipariş gibi ögeleri kaldıramayacağından dolayı çökebilir bu ürünlerin temizliği site sağlığınız açısından önemlidir. Elle manuel olarak silmek yerine bu yazımızda sizlere daha kolay ve efektif seçimler sunacağız.
WordPress Veritabanına Nasıl Erişilir?
Hosting kontrol panelinizde bir “phpMyAdmin” simgesi veya linki yer almaktadır. Bu, veritabanınıza giriş yapmanızı sağlar. WordPress Hosting sitesinden bir örnekle sizlere bu panele nasıl erişeceğinizi anlatacağız.

Şimdi, veritabanınızı sol taraftaki menüden seçin ve tabloları sağ panelde listelendiğinde veritabanı tabloları önekini not edin. Varsayılan olarak bu “wp_” dir, ancak her WordPress kurulumu muhtemelen farklı bir özel ön ek kullanabilir. Benim durumumda, ekran görüntüsünden de görebileceğiniz gibi “wp8z_” kullanılmaktadır. Buna göre tablomuzu bu ön ek ile yöneteceğiz.

Ardından, “SQL” sekmesine gidin ve silmeniz gerekenlere bağlı olarak aşağıda bulduğunuz DELETE ifadelerinden birini yazın. Elbette, “wp_” nin tüm oluşumlarını özel WordPress veritabanı tablo ön ekinize (benim durumumda “wp8z_”) değiştirmelisiniz. Bu kadar!

1. Tüm Siparişleri Toplu Silme
DELETE FROM wp_woocommerce_order_itemmeta;
DELETE FROM wp_woocommerce_order_items;
DELETE FROM wp_comments WHERE comment_type = 'order_note';
DELETE FROM wp_postmeta WHERE post_id IN ( SELECT ID FROM wp_posts WHERE post_type = 'shop_order' );
DELETE FROM wp_posts WHERE post_type = 'shop_order';
2. Tüm Ürünleri Toplu Silme
DELETE FROM wp_postmeta WHERE post_id IN ( SELECT ID FROM wp_posts WHERE post_type IN ( 'product', 'product_variation' );
DELETE FROM wp_posts WHERE post_type IN ( 'product', 'product_variation' );
3. Çöp Kutusuna Gönderilen Tüm Ürünleri Toplu Silme
DELETE FROM wp_postmeta WHERE post_id IN ( SELECT ID FROM wp_posts WHERE post_type = 'product' AND post_status = 'trash' );
DELETE FROM wp_posts WHERE post_type = 'product' AND post_status = 'trash';
4. Tüm Kuponları Toplu Silme
DELETE FROM wp_postmeta WHERE post_id IN ( SELECT ID FROM wp_posts WHERE post_type = 'shop_coupon' );
DELETE FROM wp_posts WHERE post_type = 'shop_coupon';
5. Tüm Sipariş Notlarını Toplu Silme
DELETE FROM wp_commentmeta WHERE comment_id IN ( SELECT ID FROM wp_comments WHERE comment_type = 'order_note' );
DELETE FROM wp_comments WHERE comment_type = 'order_note';
Burada dikkat etmeniz gereken en önemli husus, yukarıda paylaşılan kodların ileri seviye kod bilgisi gerektirmesidir. Eğer ne yaptığınızı bilmiyorsanız sitenizi bir daha asla kullanılamaz hale getirebilirsiniz. Bu yüzden sitenizin dosyaları ve database veritabanı üzerinde bir değişiklik yapmadan önce mutlaka WordPress için tam yedekleme almalısınız.
Umarım yazımız toplu silme konusunda işinizi kolaylaştırmıştır. Aklınıza takılan bir soru olursa yorumlar bölümünden bize ulaşabilirsiniz.