WordPress Hosting Nedir?

WordPress hosting nedir diye aklınızda bir soru varsa doğru yerdesiniz. Bu içerikte sizlere WordPress hosting hakkında aradığınız tüm bilgileri paylaşmaya çalışacağım. Öncelikli olarak WP hosting nedir, fiyatları, kurulumu, Türkiye ve Dünya’daki karşılaştırmaları, taşıma işlemleri ve tüm detayları inceliyor olacağız.

En iyi WordPress hosting firması hangisi, websiteniz için hosting seçerken nelere dikkat etmelisiniz ve WP hosting seçmenin artı ve eksi yönlerini birlikte inceleyelim.

Aklınıza CPANEL hosting ile WordPress hosting arasındaki fark nedir diye bir soru gelmiş olabilir. Bende uzun yıllardır WordPress ile ilgilenen biri olarak bunun bir para tuzağı olduğuna inandım. Çünkü bazı hosting firmalarının sunucu adı altında web hosting sattıklarına ve SEO hosting adı ile sadece farklı ip ler ile gizlenmiş hosting sattıklarına şahit oldum. WordPress hosting paketlerinin en büyük özelliği, bu içerik yönetim sistemi ile tam entegre çalışmasıdır ve otomatik WordPress güncellemelerinin yapılıyor olmasıdır.

Hız konusunda ise tam entegre cache eklentileri sayesinde gözle görülebilir bir fark sunmaktadır.WP hosting avantajları hakkında konuşmaya başlamadan önce WordPress hakkında kısa bir bilgi edinelim;

WordPress Nedir?

WordPress dünyanın en popüler içerik yönetim sistemidir. Tek kelime ile özetlemek gerekirse, internetin luk gibi çok büyük bir kısmını WordPress tabanlı siteler oluşturmaktadır. Daha önce blogumuzda “WordPress Nedir?” adında detaylı bir içerik hazırladık. Bu yazımızı da okuyarak sistem hakkında tüm detaylara kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Ayrıca bu içerikte WordPress ile neler yapabileceğinizden, nasıl kurulumu tamamlayıp nasıl para kazanabileceğinizden de bahsettik.

İlgili makaleye gitmek için lütfen bağlantıyı tıklayın; https://www.wpservis.com/wordpress-nedir/

WordPress Hosting Nedir?

WordPress Hosting, içerik yönetim sistemleri içerisindeki en popüler web uygulaması olan WordPress ile 0 uyumlu ve entegre çalışabilen hosting paketlerine verilen isimdir. Teknik açıdan çok bilgi sahibi olmasanızda WordPress’i kolaylıkla kurup kontrol altında tutmanıza olanak sağlar. Özellikle hız konusunda sitenize sunduğu özellikler ile websitenizi Google aramalarında üst sıralarda yer almasına katkı sağlar. Diğer WordPress hosting özelliklerini aşağıda açıklamaya çalıştım;

WordPress Hosting Özelikleri Nasıl Olmalı?

WP hosting öncelikli olarak yüksek performanslı olmalı. Özellikle bulut sunucu ve SSD alt yapısı üzerinden çalışmalı. Bazı sunucular LiteSpeed desteklemekte, bu yüzden satın almadan önce mutlaka WordPress hosting paketinin LSCache modülünü destekleyip desteklemediğini kontrol edin. Bu sayede siteniz 4×5 kat daha hızlı açılacaktır.

WordPress Hosting Özelikleri Nasıl Olmalı?

WordPress Hosting Pahalı mı? Ücretleri Nelerdir?

WP hosting ücretleri aslında sanılanın aksine diğer hosting paketlerine göre hesaplıdır. Başlangıç paket fiyatları aylık 10 TL’den 100 TL’ye kadar çıkabilmekte. Özellikle kullanılabilir disk alanlarına ve CPU & RAM gibi özelliklere göre değişkenlik gösteren bu fiyatlar normal bir hosting paketi ile neredeyse aynı ücretlendirmeye sahip.

Son yıllarda WordPress’in popülerliğinin artması sonucunda fiyatlar bu şekilde stabil bir hal aldı. İlk zamanlar oldukça pahalı olan WordPress hosting fiyatları artık her kullanıcı için erişilebilir durumda.

Tek Tıkla Kurulum Destekliyor mu?

Bence en önemli konulardan biriside WordPress’i tek tıkla kurabiliyor olmanız. Bir çok CPANEL hosting bu özelliği ilave modüller ile desteklemekte ama bizim burda ihtiyacımız olan sadece WordPress’e özel bir kurulum desteği. Yani yeni başlayan kullanıcıların hiç WordPress deneyimi olmamasına rağmen yönetim panellerinden tek tık ile WordPress kurulumlarını yapabilmeli. Satın alma işleminiz esnasında bu özelliğe mutlaka dikkat edin.

Otomatik Güncellemeleri Destekliyor mu?

WordPress kullanan kullanıcıların en çok sorun yaşadıkları hususlardan biriside eklenti güncellemeleridir. Bir çok website sahibi sitelerini kurar ve güncellemelere hiç bakmazlar. Aslında çok önemli güvenlik açıklarının önüne WordPress otomatik güncellemeler ile geçebilirsiniz. Satın aldığınız hosting firmasının mutlaka otomatik güncellemeleri destekleyip desteklemediğini kontrol edin.

Mevcut Sitenizi Ücretsiz Taşıyorlar mı?

Özellikle WordPress gibi esnek sistemlerde siteyi bir sunucudan başka bir sunucuya taşımak oldukça zor bir işlemdir. Bir çok hosting firması bu işlem için ücret istemekte. Peki ya neden? Siz zaten senelik bir hizmet karşılığında hosting firmasına ücret ödüyorsunuz ve onlar için 10 dakika sürecek bu işlem sizin için günlerce sürebilir ve veri kayıplarına neden olabilir. Mutlaka firmaya ücretsiz taşıma yapıp yapmadıklarını sorun.

Sisteminizi Optimize Ediyorlar mı?

Normalde bu işlem sizin yada web tasarımcınızın yapması gereken bir işlem. Bir websitesinin hızlı açılması diğer tüm kriterlerden daha önemli. Özellikle WordPress hız konusunda maalesef sorunlar yaratan bir sistem. Bir hosting firması size websitenizin optimizasyonunu yapabiliriz diyorsa işte o değerli bir firmadır. Zira WordPress hızlandırma başlı başına bir işlemdir ve profesyonel yardım gerektirir.

Daha önce blogumda WordPress hızlandırma hakkında bir içerik hazırladım. O yazımıza da bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Eğer benim blogumda hangi hosting paketini kullandığımı merak ediyorsanız bu bağlantıyı tıklayabilirsiniz. Bu yazımda WordPress hosting nedir, ne işe yarar ve özellikleri neler olmalı anlatmaya çalıştım. Eğer sizinde katkıda bulunmak istediğiniz alanlar varsa lütfen yorum alanından bana katılın. Bu ve benzeri konuları işlediğim Youtube kanalıma da abone olmayı lütfen unutmayın.

WordPress ile hazırlanmış harika bir websitesine sahip olmak ister misin? Hemen iletişime geç!
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Halim
Halim
WordPress ve web tasarım uzmanıdır. Eğitim videoları 500.000’in üzerinde izlenme almıştır. Türkiye’nin en iyi WordPress destek sitelerinden WP Servis‘in kurucusu ve sektörün gelişmesi için gece gündüz çalışan genç bir girişimcidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir