WordPress Sitenizi Üst Sıralara Taşıyacak Bir Kaç İpucu

WordPress yeni güncellemeleri ile otomatik olarak SEO konusunda uyumlu hale geldi. Ancak bu SEO uyumunu “normal” halinden “mükemmel” hale çevirmek için birçok yol mevcut. SEO sadece anahtar kelimelerden oluşmamaktadır.

Size WordPress’in SEO’sunu nasıl daha iyi hale getireceğinizi ve arama motorlarında nasıl üst sıralara çıkabileceğinizi göstereceğiz.  Bugün sizler için WordPress SEO skorunuzu arttıracak bir kaç ufak taktik vermek istiyoruz.

wordpress seo taktikleri

İyi sunucu seçimi

İlk adım, sitenizin olabildiğince hızlı yüklenmesini sağlamaktan geçmekte. Çünkü hız google gibi arama motorları için çok büyük önem arz ediyor. Eğer sunucunuz yavaş ise destek talebi gönderip neden yavaş olduğu hakkında bilgi isteyebilirsiniz. Belirli bir neden göstermezlerse yeni bir sunucuya geçme vaktinin geldiğini düşünebiliriz.

Yeni bir web barındırma sunucusu seçerken olabildiğince kullanıcı yorumlarına odaklanın. İnternette gördüğünüz “en iyi” listelerine körü körüne güvenmeyin. Çünkü bu tarz listelerde en iyi olan değil en çok komisyonu veren firma ilk sıralarda yer almaktadır.

Yeni açılmış bir blog

Eğer yeni açılmış bir bloga sahipseniz, tüm içeriklerinizi oluşturmadan ve blog üzerindeki bütün eksiklikleri bitirmeden WordPress’in sağladığı “arama motorlarının siteyi indekslemesine izin verme” özelliğini kullanın. Bu sayede siteniz, istediğiniz zaman tam hali ile robotlar tarafından indekslenecektir.

Varsayılan kalıcı bağlantı yapısını değiştirin

WordPress alt sayfaları genellikle “www.siteismi.com/?t123” gibi pratik olmayan bir bağlantı yapısına sahiptir.Bu sadece profesyonelliği bozmakla kalmıyor, aynı zamanda blogunuzun arama motoru optimizasyonunu kötü etkiliyor.

Blogunuzda paylaşım yapmadan önce, blogunuzun bağlantı yapısını “Ayarlar->Kalıcı bağlantılar” bölümünden “Yazı-ismi” olarak ayarlayabilirsiniz.

Bir SEO eklentisi kurun

İyi bir SEO eklentisi kurmak siteniz için çok önemlidir. Çünkü SEO eklentileri siteniz için otomatik olarak pek çok yapılandırma yapmaktadır ve içeriğe göre en uygun önerileri size sunmaktadır.

Kullanıcılar genel olarak biraz araştırma yaptıktan sonra 2 adet en popüler SEO eklentisi arasında kalıyorlar. Bunlar, Yoast SEO ve All in One SEO Pack sizin için en uygun olanı seçip kullanmaya başlayabilirsiniz.

Yeni içeriklerinizi yazarken, eski içeriklerinize bağlantı verin

Yeni içeriklerinizde vereceğiniz bağlantılar, arama motorlarını içerikle beslemenin en kullanışlı yoludur. Bu sitenizde gezinmeyi hem ziyaretçiler hem robotlar için kolaylaştırmaktadır. Bunun için “related posts” eklentisini kullanabilirsiniz.

Sitenizdeki görselleri optimize edin

Sitenizde bulunan görselleri sıkıştırmak ve yeniden boyutlandırmak sitenizin hızını oldukça arttıracaktır. Resimlerinizi optimize etmek için WordPress’in sağladığı resim en uygun şekle sokma eklentilerini kullanabilirsiniz.

Sosyal medya paylaşım butonlarını sitenize ekleyin

Google gibi pek çok arama motoru, Facebook, Twitter, Google+ gibi sosyal platformlardan yardım almaktadır. Facebook’ta bir bağlantı beğendiğiniz varsayalım bu ondan hoşlandığınız anlamına gelir değil mi? Arama motorlarının gözünde o beğendiğiniz “+1” olarak sisteme geçmekte ve siteniz Google ve diğer arama motorları gözünde iyi bir konuma gelmektedir.

Biraz zaman ayırıp bu yöntemleri uyguladıktan sonra ziyaretçi sayınızda olan büyümeyi fark edeceksiniz. Yukarıda yer alan adımlar profesyonel site sahiplerinden ziyade WordPress’e yeni başlayan ve sitesine çok fazla ziyaretçi gelmeyen arkadaşlarımız için bir kaç tavsiye içermektedir. Eğer uzman arkadaşlarımızın da eklemek istedikleri varsa lütfen yorum kısmından bizlerle paylaşsınlar.

WordPress ile hazırlanmış harika bir websitesine sahip olmak ister misin? Hemen iletişime geç!
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Halim
Halim
WordPress ve web tasarım uzmanıdır. Eğitim videoları 500.000’in üzerinde izlenme almıştır. Türkiye’nin en iyi WordPress destek sitelerinden WP Servis‘in kurucusu ve sektörün gelişmesi için gece gündüz çalışan genç bir girişimcidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir