WordPress’te İletişim Formu Nasıl Oluşturulur

Web sitelerine iletişim formunu eklemek kullanıcılar için oldukça önemli bir yere sahiptir. Çünkü web sitelerinde iletişim formu oluşturmuş kişilerin email adresi gizli tutulacak ve spam mesajların alınmasında azalmalar olacaktır. İletişim formu, web sitesi ziyaretçilerinin site yetkilileri ile iletişime geçmesini hızlı ve kolay bir şekilde yapmalarını sağlayacağı için site ziyaretçi sayısı ve kalitesinde artışlar sağlanacaktır. 

WordPress’de İletişim sayfalarını kuran kullanıcılar, hazırladıkları sayfalara iletişim formunu ekleyerek, sayfalarından mesajlar almaya başlayabilir ve sayfalarında kişileştirmeyi kolaylıkla yapabilirler. Bu işlemleri hızlı bir şekilde yapmak isteyen kişiler iletişim formunu eklenti kullanarak kolay bir şekilde oluşturabilirler. İletişim formuna eklenti eklemek için Contact Form 7 kullanmak en kolay yol olacaktır. WordPress’e iletişim formu eklentisi için kullanıcılar arasında kullanılan en yaygın yol Contact Form 7’dir. Kullanıcıların bunu kullanmasının sebebi hızlı kurulum ve sezgisel arayüze sahip olmasından kaynaklanır.

İçeriği okumaya vaktin yok mu? O zaman hazırladığım Youtube videosuna göz atabilirsin.

İletişim Formu Oluşturmak İçin Eklenti Ekleme Adımları

WordPress İletişim formuna eklenti ekleyerek sağlanacak avantajlardan yararlanmak için öncelikle şu adımlar takip edilmelidir.

Contact Form 7 İletişim Formu Kurulumu

Bu kurulumu gerçekleştirmek için öncelikle WordPress yönetici alanına giriş sağlamak gerekir. Ardından solda bulunan menüden Eklentiler/Yeni Ekle’ye tıklanır. Contact Form 7’yi arayarak “Hemen Yükle” butonuna tıklanır. İletişim Formu eklentisi yükleme işlemi tamamlandığında, eklenti aktifleştirilir.

Contact Form 7

İletişim Formu Oluşturma

İletişim Formu eklentisi aktifleştirildiğinde artık sol tarafta bulunan menüde iletişime dair bir kısım gözükür. Kullanıcılar ilk formlarını oluşturabilmek için; İletişim/Yeni Ekle’ye tıklayarak formlarını bir başlık ile isimlendirir. Bu kısımda mevcut olan veri girişi alanları ve bazı başlıklar kullanıcıların başlamasına destek olmak için eklenmiştir. Kullanıcılar isterlerse bunları kaldırabilir ya da bunlara ek başka veri girişi alanlarını metin kutusu üzerinde bulunan butonları kullanarak ekleyebilirler. Kullanıcılar ihtiyaçları olan veri girişi alanlarını bilmiyorsa, iletişim formunu bu haliyle bırakabilir, ihtiyaç halinde istedikleri zaman gelip burada düzenlemeler yapabilmektedirler.

Kullanıcıların seçecekleri ver alanlarına göre şöyle bir kodları olmalıdır.

<label> Adınız (gerekli)
 [text* your-name] </label>

<label> Epostanız (gerekli)
 [email* your-email] </label>

<label> Konu
 [text your-subject] </label>

<label> İletiniz
 [textarea your-message] </label>

[submit "Gönder"]

Veri ihtiyaçlarına göre bu kodlara eklemeler ya da çıkarmalar yapılabilir. Kullanıcılar başlangıçta kendilerine yardımcı olacak hazır butonları kullanabilirler. Bu kodlarda kullanıcıların muhakkak adlarını ve mail adreslerini girmeliler.

Email Formatının Ayarlarını Yapmak

Web sitesi sahipleri, web sitelerini ziyaret eden kişilerden gelen mesajları formlarında ziyaretçinin adı, iletişim detayları ve mesajından oluşan bir mail alırlar. Kullanıcılar posta sekmesi ile ziyaretçilerden gelen mailleri düzenleyebilir. Kullanıcılar bu düzenlemeleri istedikleri kadar düzenleyebilirler. Özellikle “Kime” yerinde de geçerli bir e-posta kullanılmalıdır. Çünkü gönderilen bütün mesajlar bu e-posta adresine gelir.

Kullanıcıların Deneyiminin Kişileştirilmesi

Web sitelerinin sahipleri ya da yetkilileri, web sitelerini ziyaret eden ziyaretçilerin iletiler sekmesinden form gönderme işlemi yaptığında, nasıl bir mesaj göreceklerini belirlemek ve değiştirmek mümkün. Örneğin, ziyaretçilerin gönderdikleri formun olumlu ya da herhangi bir sebepten dolayı hata oluşması konularında yapılacak ayarlar ile ziyaretçilere farklı mesajlar gönderilebilir.

İletişim Formunu Kaydetmek ve Yayınlamak

Web siteleri yetkilileri yapacakları bütün değişiklik işletmelerini bitirdiğinde sağ tarafta bulunan Kaydet butonuna tıklayarak iletişim formunu kaydeder. Kayıt işlemi yapıldıktan sonra üst tarafta shortcode görünür. Shortcode mavi kutu içinde ve şu şekilde olmalıdır.

İletişim Formu WordPress Shortcode

[contact-form-7 id="5" title="WordPress İletişim Formu"]

Formlarını yayınlamak isteyen yetkililer, shortcode seçerek kopyalamak zorundadır. Formun gözükeceği alan (widget, gönderi vs ) shortcode oraya gidilerek yapıştırma yapılır.

Kurulan İletişim Formunu Test Etmek

İletişim formu oluşturulduktan sonra düzenli olarak çalışıp çalışmadığı mesajların e mail olarak gelip gelmediğini ve göründüğünden emin olabilmek için formun test edilmesi gerekir. Bu testi gerçekleştirmek için kullanıcı web sitelerini ziyaret ederek, iletişim formunun olduğu birime ulaşır. Bu formu kullanıcı ziyaretçi gibi doldurup gönderir. Bu işlemden sonra formun çalışma durumu incelenir. İletişim formunda herhangi bir değişiklik yapmak istenirse WordPress yönetici panelinden değişiklik yapabilir. Yapılacak bu değişikliklerde kaydetme butonuna kesinlikle tıklanmalıdır. Değişiklik işlemlerinde shortcode yeniden kopyalayıp yapıştırmaya gerek yoktur.

WordPress siteleri için iletişim formunu oluşturan kişiler, sitelerini ziyaret eden kişilerin mesajlarını anında görme ve dönüş yapma olanağını elde ederler. Bu sayede siteyi ziyaret eden kişilerin memnuniyetleri artar ve buna bağlı olarak web sitesinin etkinliği de artış gösterecektir.

WordPress ile hazırlanmış harika bir websitesine sahip olmak ister misin? Hemen iletişime geç!
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Halim
Halim
WordPress ve web tasarım uzmanıdır. Eğitim videoları 500.000’in üzerinde izlenme almıştır. Türkiye’nin en iyi WordPress destek sitelerinden WP Servis‘in kurucusu ve sektörün gelişmesi için gece gündüz çalışan genç bir girişimcidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir