Detaylı Ziyaretçi Takibi için 5 WordPress Analiz Eklentisi

WordPress sitenizin detaylı ziyaretçi analizini tutmak için bazı eklentilere mi ihtiyacınız var? Website analiz araçları sitenizi kaç kişinin ziyaret ettiğini, bu ziyaretçilerin nerelerden geldiğini, sosyal medyadaki durumunuzu, ziyaretçilerinizin sitenize olan sadakatini ve bir çok raporu tutmanıza yarayan önemli araçlardır. Bu yazımızda sizler için en başarılı 5 WordPress analiz aracını inceleyeceğiz.

Neden WordPress Sitenizin Analizini Tutmalısınız?

Website ziyaretçi analizleri sitenize daha fazla trafik çekmenize yarayan en önemli raporlardır. Bu raporlar sayesinde ziyaretçilerinizin sitenizde ne tür eylemler gerçekleştirdiğini, hangi cihazları kullanarak sitenize geldiğini detaylı bir şekilde raporlayabilirsiniz. Aşağıdaki listede neden analiz tutmanız gerektiğine dair bir kaç ipucu sunmaya çalıştım;

  • Sitenize kaç kişi girdiğini takip edebilirsiniz.
  • Sitenizdeki anlık ziyaretçileri takip edebilirsiniz.
  • Sitenize hangi alanlardan trafik çektiğinizi öğrenebilirsiniz.
  • En popüler sayfalarınızın hangileri olduğunu öğrenebilirsiniz.

Açıkçası ziyaretçi analizleri sitenizi daha iyi yerlere getirebilmeniz için size bazı olanaklar sağlayan raporlama araçlarıdır. Bu eklentiler sayesinde neleri doğru neler yanlış yaptığınızı tespit edebilir, sitenize daha fazla ziyaretçi çekebilir ve eğer online ticaret yapıyorsanız sitenizden daha fazla satış yapabilirsiniz.

Google Analytics

wordpress-google-analitik

İlk paylaşacağımız site tabiki resmi Google Analytics sitesi. Bu siteye üye olarak (Google hesabınız ile) sitenizi ekleyebilirsiniz. Ekleme işleminin ardından sistemin size vereceği takip kodunu sitenize eklemeniz yeterli olacaktır. Daha sonra sitenizin anlık, günlük, haftalık, aylık takibini yapabilir ve ziyaretçilerinize dair tüm detaylara ulaşabilirsiniz. Bu kodun eklenmesi biraz kod bilgisi gerektirecektir, eğer yardıma ihtiyacınız olursa lütfen yorum kısmından bana bildirin.

JetPack

İkinci eklentimiz WordPress’in resmi eklentisi JetPack. Bu eklenti sitenizi WordPress.com ile ilişkilendirir ve sitenizin analizinin yanı sıra bir çok WordPress özelliğinide kullanmanıza olanak sağlar. Ben bu eklentiyi çok fazla JS kodu barındırdığı için tavsiye etmiyorum. Yani eğer sadece analiz için bu eklentiyi kullanacaksanız JetPack sizin için uygun olmayacaktır.

wordpress-jetpack-analatik

Monster Insights

Monster Insights, ücretli bir eklentidir ve gelmiş geçmiş en detaylı ziyaretçi analiz raporu sağlayan eklentilerden biridir. Eklenti sadece analiz raporları hazırlamakla kalmaz ayrıca SEO için ciddi raporlar oluşturmanıza olanak sağlar. Eklenti sayesinde detaylı sayfa analizleri yapabilir, Google web master tools ile ilişkilendirebilir ve sitenizde Search Console hatalarını tespit edebilirsiniz. Ayrıca eklenti gerçek zamanlı ziyaretçi takibi yapmanıza da olanak sağlar. Yukarıda eklentinin ücretli versiyonundan bahsettim, ayrıca eklentiyi ücretsiz olarakta sınırlı özelliklerle kullanabilirsiniz.

monsterinsights-wordpress

Google Analytics Dashboard

Google Analytics Dashboard yani namı diyar GADWP eklentisi, WordPress sitelerinize Google Analytics raporlarını çeker ve size WordPress yönetim panelinde yer alan bir bileşen ekranından detaylı analizler gösterir. Eklenti tamamen Google Analytics mantığı ile çalışır ve zaten tüm verileri o site üzerinden çeker. Eklentinin Türkçe dil desteği mevcuttur. Yapmanız gereken eklentiyi kurarak Google Analytics üzerinden aldığınız paylaşımcı kodunuzu eklemek. WordPress analiz için en başarılı eklentilerdendir.

gadwp-eklentisi

Whos Amung Stats

Whos Amung Stats eklentisi oldukça eski bir analiz aracıdır. Eklenti daha çok anlık ziyaretçi takibi yapmanıza olanak sağlar ve ziyaretçilerinizin hangi sayfalarınızı en çok ziyaret ettiğini ve hangi şehirlerden geldiğini takip edebilmenize yarar. Eklentiyi kullanmadan önce resmi whos.amung.us sitesini ziyaret ederek bir widget oluşturmalısınız. Bileşende yer alan ID numarasını eklentinin yönetim paneline girerek sitenize gelen ziyaretçileri takip edebilirsiniz.

whos-amung

Yukarıda yer alan eklentiler ücretsiz olarak kullanabileceğiniz WordPress analiz eklentileridir. Eğer eklentilerin kurulum ve kullanımı hakkında yardıma ihtiyaç duyarsanız lütfen yorum kısmından bana bildirin yada wpservis.com/iletisim sayfası üzerinden bir destek talebi oluşturun.

WordPress ile hazırlanmış harika bir websitesine sahip olmak ister misin? Hemen iletişime geç!
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Halim
Halim
WordPress ve web tasarım uzmanıdır. Eğitim videoları 500.000’in üzerinde izlenme almıştır. Türkiye’nin en iyi WordPress destek sitelerinden WP Servis‘in kurucusu ve sektörün gelişmesi için gece gündüz çalışan genç bir girişimcidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir