WordPress Kaynakları & Web Tasarım Araçları

WordPress Kaynakları & Web Tasarım Araçları

Website tasarımı, WordPress kullanımı ve kurulumu hakkında internet üzerinde bir çok araç mevcut. Website hazırlarken kullanılabilecek çevrimiçi eğitim setleri, açık kaynak kodları, temaları, eklentileri ve tüm website hizmetleri hakkında düzenli olarak tavsiyelerde bulunuyorum.

Bu sayfada benimde sık sık kullandığım ve ayrıca güvendiğim arkadaşlarımın da bana tavsiye ettikleri web tasarım araçlarının listesini bir araya getirdim. Sizlere tavsiye etmem gerektiğine inandığım yeni araçlarıda bu listede yayınlamaya devam edeceğim.

WordPress Kaynakları & Web Tasarım Araçları

Website Platformları

Kendi websitemi kurduğum 2009 yılından bu yana her zaman WordPress.org alt yapısını kullandım ve hiçbir zamanda bu alt yapıyı değiştirmeyi düşünmedim. Şu anda internetin %30’undan daha fazlasını temsil eden WordPress alt yapısını sizlerde kullanmaya başladığınız da çok sevecek ve asla vazgeçemeyeceksiniz. Bunun nedenlerini paylaştığım bazı makalelerde sizlere anlatmaya çalışacağım.

Alternatif Platformlar

  • Joomla.com – WordPress’e en büyük alternatiflerden biri. Türkiye’de çok ciddi bir kullanıcıya sahip içerik yönetim sistemi. Ücretsiz ve Türkçe alt yapıya sahip.
  • Drupal.com – Drupal özellikle son yıllarda WordPress ve Joomla karşısında güçlü bir rakip olarak görülmekte.
  • Wix.com – Ücretli ve ücretsiz website kurmanıza olanak sağlayan sürükle bırak mantığı ile çalışan bir sistem.
  • Squarespace.com – Wix ile aynı mantıkta çalışan yepyeni ve başarılı bir platform. Tek sıkıntısı ücretli oluşu.
  • Weebly.com – Webly daha çok kurumsal website kurmanıza olanak sağlayan bir platform ve evet buda ücretli.

Blog Platformlar

  • WordPress.com – WordPress’in ücretsiz blog platformu. Kendi alan adınızı kullanmanıza olanak sağlar, isterseniz paketinizi yükseltebilirsiniz.
  • Blogger.com – Yine ücretsiz host edilen başka bir blog platformu. Google tarafından yönetilmekte.
  • Tumblr.com – Özellikle moda blogları ve tasarımcılar tarafından kullanılan dünyanın en popüler blog platformlarından biri.

Hosting Sağlayıcılar

İnternet üzerinde websitenizi yada blogunuzu barındırabileceğiniz yüzlerce web hosting firması mevcut. Uzun yıllar yurtdışında sitelerimi barındırıyordum ama 2021 yılından beri tüm sitelerimi (müşterilerimin siteleride dahil) Turhost üzerinde barındırıyorum. Türkiye’nin en başarılı hosting firması diyerek büyük bir laf etmek ve diğer firmalara haksızlık etmek istemem ama kullandığım ve memnun kaldığım en iyi hosting firmasıdır.

Alternatif Hosting Firmalar

  • Godaddy.com – Son yıllarda Türkiye’deki müşteriler için yaptığı çalışmalar ile ön plana çıkmakta.
  • Natro.com – Türkiye’nin en eski ve köklü firmalarından birisi. 7 gün 24 saat destek sunmakta ve kullananlarda oldukça memnunlar.
  • WPengine.com – Sadece WordPress hosting hizmeti sunan bir firma. Eğer yabancı dilde bir websiteniz varsa diğer firmalara nazaran sizin için iyi bir yurtdışı alternatifi olabilir.

Yukarıda da belirttiğim gibi bu liste uzayıp gider. Yakın bir zamanda WordPress için en uygun ve ideal web hosting hangisidir konulu bir makale hazırlayıp sizlerle paylaşacağım.

Tema ve Tasarım

WordPress alt yapısı için internette binlerce tema mevcut. Websitenizi kurmaya karar verdiğinizde ilk önceliğiniz sitenizin mobil cihazlara uyumunu kontrol etmek olmalı. Bunun için satın alacağınız yada ücretsiz indirebileceğiniz temalarda bakmanız gereken en önemli husus temanın mobil cihazlara uyumlu olup olmadığıdır. Daha sonra ihtiyaçlarınıza karşılık bulabileceğiniz tema seçmelisiniz. Aşağıdaki listelerde WordPress, Joomla, Drupal gibi içerik yönetimleri için tema bulabileceğiniz market alanları yer almakta.

Tema Firmaları

  • ThemeForest.net – Dünyanın en büyük tema pazarı. İşletmeniz için en uygun ve kaliteli binlerce WordPress temasını bu firmada bulabilirsiniz.
  • MojoMarketplace.com – ThemeForest alternatif olarak düşünebilirsiniz. Yine çoklu yazar pazarı olan Mojo’da temaların yanı sıra kurulum hizmetide verilmekte.
  • CreativeMarket.com – Bir başka tema pazarı, ağırlıklı olarak grafik ve font elementleri sunmakta.
  • ElegantThemes.com – WordPress tema diyince akla gelen önemli firmalardan biri. Sürükle bırak mantığı ile çalışan “Divi” adında muhteşem bir tema satmakta.
  • StudioPress.com – Genesis Framework adında SEO dostu muhteşem bir alt yapı ürettiler. Tüm temaları Genesis Framework ile ortak çalışmakta. Bir tema almadan önce Genesis Framework’ü satın almanız gerekli. Biraz maliyetli bir tema firması.

Tasarım Firmaları

  • WordPress Destek – Kendi şahsıma ait bir WP kurulum servisi. Eğer WordPress hakkında pek bir bilgiye sahip değilseniz, sizler için websitenizi tüm detayları ile hazırlayıp sizlere teslim ediyorum.
  • Studio.Envato.com – Yurtdışından yetenekli freelancerları bulabileceğiniz bir firma. Biraz maliyeti yüksek bir firma.
  • Freelancer.com – Dünyanın en büyük freelancer pazarı. Websitenizi hazırlatmak için burada belli başlı işler oluşturabilirsiniz, gelen teklifler doğrultusunda en uygun olan freelancera sitenizi yaptırtabilirsiniz.
  • Bionluk.com – Freelancer’a türkiye alternatifi olarak hazırlanmış bir websitesi. Türkiye’den yüzlerce tasarım uzmanı bu sitede müşterilerine hizmet vermekte.

Diğer Araçlar

Yukardaki listeye istinaden sizlere yardımcı olacak diğer eklenti ve araçlar aşağıda listelenmiştir. Eğer sizlerde önemli bulduğunuz ve bu listede yer almasını istediğiniz websiteleri ve araçlar varsa lütfen iletişim sayfasından bana bildirin.

  • Whois Sorgula – Hangi alan adının kime ait olduğunu öğrenebileceğiniz bir website.
  • Drift.com – Sitenize online chat özelliği eklemenizi sağlar. Başlangıç paketi ücretsizdir ve sitenize entegre etmek oldukça kolaydır.
  • Canva.com –  Web sitesi ve blog için fotoğraf düzenleme, sosyal medya görseli yaratma, sunum, şema, algoritma hazırlanması… vb bir çok grafik çalışmasını rahatça yapmak mümkün ve Türkçe kullanılabiliyor.
  • Mailchimp.com – Sitenize e-posta abonelik sistemi eklemenize yarayan araçtır. 5000 aboneye kadar ücretsiz kullanabilirsiniz.
  • Pexels.com – Websiteniz yada blogunuz için ücretsiz stok görselleri bulmanıza yardımcı olur. Sitedeki tüm görseller ve stok videolar tamamen ücretsizdir.

NOT : Yukarıda listelenen “WP Servis” haricindeki siteler ile herhangi organik bir bağım yoktur. Bu listelerde yer alan siteler sık sık kullandığım websiteleridir ve birkaçında gelir elde edebilmek için referans linkleri kullanılmıştır. Aşağıda bulunan bağlantıyı tıklayarak arkadaşlarınızı bu kaynaktan haberdar ederek bizlere yardımcı olabilirsiniz.

WordPress ile hazırlanmış harika bir websitesine sahip olmak ister misin? Hemen iletişime geç!
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Halim
Halim
WordPress ve web tasarım uzmanıdır. Eğitim videoları 500.000’in üzerinde izlenme almıştır. Türkiye’nin en iyi WordPress destek sitelerinden WP Servis‘in kurucusu ve sektörün gelişmesi için gece gündüz çalışan genç bir girişimcidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir