En Çok Yapılan 10 Web Tasarım Hatası

Website hazırlarken yapılan en önemli 10 web tasarım hatasını sizler için bir araya getirdik. Bu listede yapılan hatalara göz atarak daha sağlıklı bir site oluşturun.

Web sitemizin sorunsuz ve kullanıcı dostu olmasını isteriz. Yeni başlayan site sahiplerinin web sitesi kullanıcı arayüzü ve kullanıcı deneyimi konusunda atladığı bazı unsurlar vardır. Bu unsurlar eksik olduğunda web tasarım hataları gerçekleşir. Bir websitesi için önemli unsur her zaman kullanıcı dostu bir arayüze sahip olmasıdır. Eğer websiteniz kullanıcı dostu bir yapıya sahip değilse muhtemelen ziyaretçi ve gelir kaybına uğrarsınız.

Websiteniz üzerinden reklam gelirleri elde ediyor olabilirsiniz yada bir ürün yada hizmet satışı gerçekleştiriyor olabilirsiniz. Her iki durumda da websitenizdeki ürün ve hizmetlerinizi öne çıkaracak ufak dokunuşlara ihtiyaç duyabilirsiniz. En yaygın yapılan 10 hatayı listelediğimiz bu yazıda, SEO odaklı değilde daha çok kullanıcı ve ziyaretçi odaklı çalışmaları hedefledik.

En Çok Yapılan 10 Web Tasarım Hatası

Bu yazımızda en çok yapılan 10 web tasarım hatası ve kullanıcı dostu bir site oluşturma konusunda neler yapmamız gerektiğinden bahsedeceğiz.

1. Düzensiz ve Kalitesiz Görseller

“Dikkat çekici” ve “eşsiz” bir web sitesi oluşturma çabasıyla, birçok site sahibi web sitelerine çeşitli görsel ve özel efekt ekler. Bu da karışıklığa ve düzensiz bir görünüme sebep olur. Önceliğiniz her zaman düzenli ve anlaşılır bir web sitesi oluşturmak olmalıdır. Bu sitenizi daha etkili ve akılda kalıcı yapar. WordPress tema seçimi sitenizin içeriğiyle uyumlu olmalıdır. Temanızı özelleştirirken de düzene ve uyuma dikkat etmeniz çok önemlidir.

2. Temel Sayfaların Eksikliği

Her iyi web sitesinin şu sayfaları vardır: Hakkımızda, Bize Ulaşın, Ürünler ve Hizmetler, Blog. Web sitenizde bu sayfalardan herhangi biri eksikse, bunları hemen eklemelisiniz.

3. Harekete Geçirici Mesajlar

Harekete geçirici mesaj, ziyaretçilerinizi istenen eylemi yapmaya yönlendirmek için web sitenizde kesinlikle olmalıdır. Mesela “bize soru sor” – “sepete ekle” gibi yönergeler harekete geçirici mesajlara örnektir.

4. Kullanıcı Dostu Arayüz

Web sitenizin kullanıcı arayüzünün kullanımı kolay olmalıdır ve ziyaretçiler web sitenizin herhangi bir bölümüne veya sayfasına sorun yaşamadan gidebilmelidir. Ziyaretçilerin aradıklarını bulmalarını kolaylaştırmak için, bir arama çubuğu ve farklı kategoriler ve alt kategoriler içeren bir menü ekleyebilirsiniz.

5. Uyumsuz Tasarım

Temanızın basit olmaması için eklediğiniz kalitesiz görseller ve efektler sitenizi farklı kılmaktan ziyade kaosa sebep olur. Unutmayın ki yalın bir temayla içeriğinizi daha efektif bir şekilde sunabilirsiniz.

6. Reklam

Para kazanma kanalınız sadece reklamsa, web sitenizde olabildiğince çok reklam olmasını istersiniz. Bununla birlikte, reklamlar web site içeriğin gölgelemeye başlar ve bu da sizin için sorun olabilir.

7. Kalitesiz İçerik

Web sitenizin içeriğinde yazım hataları, dilbilgisi hataları veya ilgi çekici olmayan içerik varsa, ziyaretçileriniz sitenizde uzun süre kalmayacaktır. Açık, kısa ve ilgi çekici içerik, işletmenizin profesyonel ve güvenilir görünmesini sağlar. Buna zaman ayırmak istemezseniz, web sitenize içerik oluşturmak için profesyonel bir metin yazarı veya içerik yazarı tutabilirsiniz. Ayrıca, web sitenizin mükemmel içeriğe (doğruluk, özgünlük, akılda kalıcı başlıklar vb.) sahip olup olmadığını kontrol edin.

8. Duyarlı Olmayan Web Tasarımı

Profesyonel web tasarımcılarının her zaman akılda tuttuğu şey, duyarlı web tasarımıdır. Duyarlı web tasarımı, farklı ekran boyutlarına ve çözünürlüklere otomatik olarak uyum sağlayabilen bir web sitesi tasarımıdır. Bu nedenle, web siteniz duyarlıysa, metin ve resimlerin mobil cihazlar, dizüstü bilgisayarlar, tabletler vb. için ziyaretçinin içeriği kolayca tarayabileceği şekilde ayarlayacaktır.

9. Görseller

Eklediğiniz görseller, web site tasarımında büyük rol oynar. Bu nedenle, düşük çözünürlüğe sahip düşük kaliteli görüntüler kullanmaktan kaçının. Ayrıca, seçtiğiniz resimlerin genel web sitesi temasına ve içeriğinize uyduğundan emin olun.

10. Açıkça Anlaşılmayan Marka Mesajları

Marka bilinci oluşturma, büyük işletmeler için olduğu kadar küçük işletmeler için de önemlidir. Bu nedenle, web sitenizin tasarımında tutarlı bir marka bilinci oluşturduğunuzdan emin olun. Logodan slogana kadar her şey markanıza uygun olmalıdır.

Bu yazımızda sık gördüğümüz 10 yaygın web tasarım hatasından bahsettik. Web sitenizde bunlardan herhangi birini fark ederseniz, mümkün olan en kısa sürede düzeltmeye çalışın. Aklınıza takılan bir soru olursa yorumlardan bize ulaşabilirsiniz. Bu konuda destek almak isterseniz bizimle iletişime geçebilirsiniz.

WordPress ile hazırlanmış harika bir websitesine sahip olmak ister misin? Hemen iletişime geç!
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Halim
Halim
WordPress ve web tasarım uzmanıdır. Eğitim videoları 500.000’in üzerinde izlenme almıştır. Türkiye’nin en iyi WordPress destek sitelerinden WP Servis‘in kurucusu ve sektörün gelişmesi için gece gündüz çalışan genç bir girişimcidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir