Ücretli WordPress Temaları Nereden ve Nasıl Satın Alınır?

Profesyonel bir Blogger da olsanız amatör bir website sahibi de olsanız WordPress kullanıcılarının en çok sıkıntı yaşadıkları konuların başında tema seçimi geliyor. Eğer işletmeleriniz için yada kişisel bloglarınız için doğru temayı nereden bulabileceğinizi bilmiyorsanız, bu makale size yardımcı olacaktır. Konuya giriş yapmadan önce söylemek isterim ki bu listede yer alan firmaların tamamı ücretli WordPress temaları sunmaktalar. Eğer ücretsiz bir tema arıyorsanız buradan ücretsiz WordPress temalarına ulaşabilirsiniz. Aşağıdaki listede dünyanın önde gelen bazı tema firmalarını ve “marketplace” diye adlandırılan tema pazar alanlarını sizlerle detaylı bir şekilde paylaşacağız.

Marketplace (pazar alanı) nedir?

WordPress için tema tasarlayıp satışa sunan websitelerine tema firması diyoruz. Marketplace ise birden fazla tema yazarının ve tasarımcının ürünlerini sergilediği ve tek bir firma tarafından yönetilen websitelerine diyoruz. Pazar alanlarının diğer bir avantajı da sadece WordPress temalarına değil farklı içerik yönetim sistemlerine ait temalara da (CMS) ulaşabiliyor olmanızdır. Bunlara örnek vermek gerekirse Drupal, Joomla Moddle, hatta alışveriş scriptlerine de ulaşabilirsiniz Magento, OpenCart, Shopify vb.

Başlamadan önce konu ile alakalı olarak hazırlamış olduğum videoyu izleyerek, en kaliteli WordPress temalarını nereden ve nasıl satın alabileceğinizi öğrenebilirsiniz.

Zaten ücretsiz bir çok tema var neden ücretli bir tema tercih edeyim diye düşünebilirsiniz, eğer kar amacı gütmeyen bir bloga yada websitesine sahipseniz ücretli temalar kesenize biraz ağır gelebilir. Ama ücretli temaların avantajları ödemiş olduğunuz ücrete oranla daha çok avantaj sağlamaktadır. Örnek vermek gerekirse;

  1. %100 Mobil cihazlara uyumlu olurlar (Responsive)
  2. Modern bir görünüme sahiptirler
  3. Profesyonel tema ayarları sayesinde sitenizin tüm alanlarına müdahele edebilirsiniz / düzenleyebilirsiniz
  4. Ömür boyu adınıza lisanslı olurlar yani yeni bir güncelleme geldiğinde de indirip sitenizi güncelleyebilirsiniz
  5. En az 6 ay tema yazarları tarafından destek sunulmaktadır
  6. Detaylı dokümanlar sunarlar. Yani kod bilgisine ihtiyaç duymadan bir kaç saatte kendi sitenizi kendiniz oluşturabilirsiniz.

Konuya kısaca bir giriş yaptıktan sonra gelelim sizler için listeleyeceğimiz en iyi WordPress tema firmaları ve pazar alanlarına göz atmaya.

Envato Marketplace (ThemeForest)

Listenin en başında tabiki Envato firmasının sahibi olduğu ThemeForest pazar alanı var. Avustralya lokasyonlu olan bu firma Türkiye’de de oldukça popüler. 2006 yılında FlashDen olarak olarak yayın hayatına başlayan Envato ilerleyen zamanlarda dahada büyüyerek diğer dijital alanlarda da pazar oluşturdu. Kurulduğu günden bugüne yani Eylül 2016 tarihine kadar (toplamda 8 yıl) sadece ThemeForest pazar alanında toplamda $345,536,252 gibi bir ciro yapan firma, bünyesinde 3,500+ tema yazarını barındırmakta. Gördüğünüz gibi rakamlar gerçekten ilgi çekici.

Bilindiği kadarıyla Türkiye’den de 100’ün üzerinde tema yazarı bu firmada yaptıkları tasarımları sergilemekte ve gelir elde etmekte. Gelelim ThemeForest’ten nasıl tema satın alabilirsiniz, hangi temaları hangi kategori altında arayabilirsiniz kısaca bir göz atalım. ThemeForest şu anda sadece İngilizce olarak hizmet vermekte, dolayısıyla satın alacağınız temalarda İngilizce olarak gelmekte ama üzülmeyin, temalarda bulunan “languages” klasöründen Türkçe yapmanıza olanak sağlayan dosyalar mevcut. İlerleyen günlerde temaların nasıl Türkçe yapılacağına dair bir konuyu sizlerle paylaşmayı umuyoruz. Öncelikle yapılması gerekenleri adım adım yazalım;

ThemeForest sitesinde buradaki linkten bir hesap açalım. https://themeforest.net/sign_up gerekli alanları doldurduktan sonra artık temamızı seçmek için ana sayfayı ziyaret edelim.

Ana sayfada büyük arama kutusundan arama kriterinizi girip arama yapabilirsiniz fakat burası bir tema pazar alanı olduğu için WordPress yerine başka sistemleride listeler ve WordPress tema alayım derken başka bir sisteme ait şablonda satın alabilirsiniz. Buda size hem para hemde zaman kaybı yaşatabilir. O yüzden WordPress tema aradığımız için WordPress linkini tıklayalım ve aramamızı burada gerçekleştirelim.

Yukarıda gördüğünüz arama alanına aramak istediğiniz kriteri yazın, yani web siteniz lokal bir berber ise İngilizce olarak “Barber” yazıp arama sağlayın, bu şekilde en doğru şablona kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ayrıca arama yaptıktan sonra sol alanda bulunan filtrelerden de aramalarınızı özelleştirebilirsiniz.

Eğer açılan listeden temamızı beğendiysek artık satın alma işlemini gerçekleştirebiliriz. Bunun için yapmanız gereken sol alanda bulunan “Add to Cart” yada “Buy Now” butonunu tıklamak. Bu işlemin arından sistem sizi ödeme sayfasına yönlendirecektir. Burda gerekli adımları doldurarak ödemenizi gerçekleştirebilirsiniz. Şu anda Kredi kartı ve Paypal ile ödeme kabul edilmekte.

Satın alma işleminin ardından ödemeniz ile ilgili bir fatura e-posta adresinize gönderilir. Ve sizde indirme sayfasına yönlendirilirsiniz. Eğer sistem sizi yönlendirmezse bu adresi tıklayarak en son satın aldığınız ürünlerin listesine ulaşabilirsiniz : https://themeforest.net/downloads.

Buraya kadar yaptıklarımız temayı seçmek ve satın alma işlemini gerçekleştirmekten ibaretti. Bundan sonraki adımda temanızı bilgisayarınıza indirmek var. Downloads sayfasına gittikten sonra resimde gördüğünüz gibi satın almış olduğunuz temanın sağ tarafından “Downloads” butonunu tıklayarak “All files & documentation” linkini tıklamak. Bu işlemin ardından tema klasörünüz ve doküman klasörünüz bir .zip halinde bilgisayarınıza inecektir.

Bundan sonraki adımlarda ise size kalan sadece temanızın ve yeni sitenizin keyfini çıkartmak. Umarım ThemeForest’ten tema alma olayını biraz olsun anlatabilmişimdir. Gelelim diğer bir kaç firmaya göz atmaya.

MojoMarketplace

Envato ThemeForest firmasına rakip yada alternatif olarak görebileceğiniz bir firmadır. Aynı ThemeForest’te olduğu gibi farklı yazarlar tarafından üretilen WordPress temalarının sergilendiği pazar alanıdır. ThemeForest kadar büyük bir müşteri potansiyeline sahip olmasada, sisteme getirdiği yenilikler göz önünde bulundurulursa ilerleyen yıllarda çok daha başarılı bir profil sergileyebilir diye tahmin ediyoruz.

Ağırlıklı olarak tema kurulum servislerine önem veren bir firmadır. Yani siz sistemden bir tema satın aldığınızda kullandıkları ve müşterilerine sundukları sistem satın almış olduğunuz temanın yanı sıra sizin için bir hosting hesabı açıyor ve temanızın kurulumunu otomatik olarak gerçekleştiriyor. Tabiki belli bir ücret karşılığında. $49 – $59 arası satılan WordPress temalarının yanı sıra, logo tasarımları, WordPress eklentileri, web araç ve gereçlerine de bu firmadan ulaşabilirsiniz.

CreativeMarket

Yine Mojo ve ThemeForest mantığıyla çalışan bir pazar alanı daha. CreativeMarket daha çok tasarım amaçlı açılmış bir pazar alanıdır ve bünyesinde binlerce font, logo, Photoshop actions ve grafik elementleri barındırmaktadır. Son bir kaç yılda WordPress ve diğer CMS sistemlerininde sisteme eklenmesine olanak sağlamaktadır. Sisteme üyelik başvuru iledir (eğer ürün satacaksanız) ama satın alma işlemleri oldukça basittir. Aslına bakarsanız tüm tema pazar yerleri ve firmaları aynı mantık üzerinden tema satışı yapmaktadır.

CreativeMarket üzerinde satılan temaların fiyatları yazarlara göre değişiklik göstermektedir, bunun nedeni her tema yazarı kendi temasının fiyatını kendi belirlemektedir, yani siz bu firmada $20 da $100 da tema bulabilirsiniz.

MyThemeShop

MyThemeShop, dünyanın en iyi tema firmalarından biri. Toplamda 370.000 üzerinde tema satış rakamına ulaşan bu firmada toplam 102 adet WordPress tema bulunmakta. Alt yapısında iki adet üyelik sistemi barından MyThemeShop, temalarını $59 dan satışa sunmakta. Aynı zamanda $87 değerinde aylık abonelik paketi sayesinde firmada bulunan tüm temalara sahip olabilirsiniz.

Daha çok blog tema tasarımları yapan MyThemeShop aynı zamanda şirket, alışveriş ve magazin haber tarzı WordPress temalarda yayınlamakta aynı zamanda şuan için 16 adet ücretsiz tema yayınladılar. WordPress temalarının yanı sıra WordPress için eklentilerde paylaşan bu firmayı mutlaka ziyaret etmenizi tavsiye ediyoruz.

AppThemes

Hem bir tema firması hemde bir pazar alanı olan AppThemes, bünyesinde toplam 6 adet tema barındırmakta. Pazar alanı kısmında ise bu ürettiği WordPress temaları için Child tema, eklenti ve değişik skinler üretip müşterilerine satmakta. Adından da anlaşılacağı gibi genellikle aplikasyon ağırlıklı temalar üreten AppThemes, iş listeleme temaları, şehir rehberi temaları ve kupon kodu teması olmak üzere farklı sektörler için WordPress şablonları üretmekte. AppThemes tema firmasında $69 dan başlayan tema fiyatlarının yanı sıra $199 da tüm temalara sahip olabilirsiniz.

Sonuç olarak, yukarıda bulunan listeyi dahada genişletme olanağımız vardı fakat sizlere dünyanın en önemli tema firmalarını tanıtmak istedik. Eğer eksik gördüğünüz yada yanlış paylaştığımız bir alan varsa lütfen yorumlarınızda bize iletin, gereken düzenlemeler yapılacaktır. Eğer tema satın alma konusunda yukarıdaki firmalarda herhangi bir sorun ile karşılaşırsanız sizlere yardımcı olmaktan mutluluk duyacağız. Zaman ayırıp okuduğunuz için teşekkürler.

WordPress ile hazırlanmış harika bir websitesine sahip olmak ister misin? Hemen iletişime geç!
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Picture of Halim
Halim
WordPress ve web tasarım uzmanıdır. Eğitim videoları 500.000’in üzerinde izlenme almıştır. Türkiye’nin en iyi WordPress destek sitelerinden WP Servis‘in kurucusu ve sektörün gelişmesi için gece gündüz çalışan genç bir girişimcidir.

One thought on “Ücretli WordPress Temaları Nereden ve Nasıl Satın Alınır?

  1. Envatodan alışveriş yapılmıyor heralde türkiyeye satış yapmıyorlar alternatiflerde çok uzakta.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir